Spanning stijgt voor restauranthouders om Michelinsterren: 'Horeca Heuvelland heel goed'
Het is een spannende tijd voor restauranthouders. Over een dikke week worden de Michelinsterren weer uitgereikt. Deze keer is die uitreiking in Maastricht.
Aanstaande maandag wordt duidelijk wie een Bib Gourmand krijgt. Dat is ook een prijs van Michelin, maar dan voor restaurant met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Geen zorgen
Toch zegt restauranthouder Joachim Müller van Restaurant Gaar in Meerssen zich geen zorgen te maken: "Het belangrijkste voor ons is die Bib Gourmand houden. Dat is onze drijfveer."
Ook culinair journalist Jo Cortenraedt ziet de spanning oplopen, want zo'n ster kan veel invloed hebben: "Een restaurant die een ster krijgt, merkt dat in het begin vaak aan de omzet. Het is belangrijk", legt Cortenraedt.
Hoogst haalbare
Toch blijft ook voor Müller een ster het hoogst haalbare: "Als ik met mijn kokshart luister, dan is dat het mooiste diploma wat je kan krijgen, zakelijk hebben we nu de best mogelijke formule staan. Daar gaan we honderd procent voor."
Dat de heren uitkijken naar het uitreiken, moge duidelijk zijn. Ze zijn het ook over iets anders eens: de horeca in het Heuvelland is erg goed. Müller: "Ik denk dat we daar niet vaak bij stilstaan dat we zo veel goede horeca hebben op een klein gebied."
Aanstaande maandag worden de Bib Gourmand-prijzen bekendgemaakt. De week daarop, maandag 7 oktober, weten we de nieuwe verdeling van Michelinsterren in Nederland.