Advertentie

Dit najaar start bouw FestiVaals: 'Project wordt verbluffend'De bouwvergunningen voor FestiVaals, het horeca-concept dat moet gaan plaatsvinden op het Koningin Julianaplein in Vaals, zijn afgegeven. Dit najaar wordt begonnen met de bouw. Dat meldt de gemeente Vaals aan Heuvelland Vandaag.

Het project FestiVaals staat al jaren stil, mede door een onderzoek naar de eigenaren van de panden aan het plein: FestiVaals B.V.

Bouwen
De vergunningen die zijn afgegeven zijn alleen om te kunnen bouwen. De horecavergunning moet nog aangevraagd worden. Ook dan volgt weer een zogenoemde Bibob-toets. De eerste toets heeft het bedrijf achter het project doorstaan. Het college van de gemeente had geen bezwaren.

Een Bibob-toets is een manier voor gemeentes om ondernemers te controleren op bijvoorbeeld witwassen of crimineel geld. 

Discussie
Er is al langer discussie rondom de leegstand op het plein in Vaals. Toch noemt de gemeente het niet zo. Reden hiervoor noemt de gemeente dat het project FestiVaals "een voor Vaals ongekend project is".

Dit heeft voor een groot gedeelte te maken met de omvang van het project. Zo openen tegelijkertijd zeven horecazaken: "De verwachting is dat het resultaat verbluffend zal zijn", aldus de gemeente.

In het najaar beginnen de bouwwerkzaamheden. Volgens de gemeente komt er naast horeca onder meer een wintertuin.