Advertentie

Gemeenten willen dat Heuvellandbibliotheken zelf opvolging regelenGemeenten Vaals, Eijsden-Margraten en Valkenburg aan de Geul verwachten van het bestuur van Stichting Heuvellandbibliotheken dat ze zelf opvolging regelen. Dat laten de gemeenten weten aan het bestuur. 

Het bestuur maakte vorige maand bekend op te stappen, vanwege onduidelijkheid rondom het verstrekken van subsidie. Per 1 augustus legt het bestuur de taken neer. Het ontbreekt volgens de bestuursleden aan noodzakelijke steun van de gemeenten. 

Opvolging
Als het bestuur geen opvolgers beschikbaar stelt, worden de gemeenten bevoegd om twee opvolgend bestuurders te benoemen. Maar de gemeenten willen 'in het belang van de voorziening, de inwoners, het personeel en de vrijwilligers verantwoordelijkheid nemen door mee te denken over de opvolging van het bestuur'. Zij vragen het bestuur uiterlijk 24 juli te laten weten hoe zij gaan voorzien in de continuïteit van het bestuur.  

Stichting Heuvellandbibliotheken verzorgen onder één stichting in de gemeenten Vaals, Eijsden-Margraten en Valkenburg aan de Geul de bibliotheekvoorzieningen.

Lees ook: Bestuur Heuvellandbibliotheken ziet toekomst donker in: 'We hebben geen vastigheid meer'