Advertentie

Bron afbeelding: Oranjefans in Dortmund

Het Heuvelland goed vertegenwoordigd in Dortmund: 3 bussen vanuit EijsdenDrie bussen vanuit Eijsden, gevuld met 160 enthousiaste Oranjefans, vertrokken woensdagochtend richting Dortmund om het Nederlands elftal naar de overwinning te juichen.

De sfeer zat er afgelopen week al goed in toen in Eijsden gezamenlijk naar de wedstrijd Nederland-Turkije gekeken werd. Na de overtuigende winst van Nederland ontstond bij organisator Fred Kicheleer direct het idee om naar Dortmund te gaan, gezien de nabijheid van de Duitse stad. "Wij moeten hier ook naartoe gaan, Dortmund is dichtbij", vertelt Kicheleer.

Snel volgeboekt
Al snel was de eerste bus volgeboekt, maar de aanmeldingen bleven binnenstromen. Dit leidde tot de inzet van een tweede bus, en na een oproep op Facebook was ook deze snel vol. Uiteindelijk zijn er drie bussen volgeboekt en vertrokken.

Oranjefan
Diehard Oranjefan Marco van den Heuvel is een van de 80.000 fans die in Dortmund verwacht worden. Hij is een van de gelukkigen die een plek in het stadion heeft weten te bemachtigen. "Als 30 jaar trouw Oranjefan hoop ik uiteraard dat Nederland aanstaande zondag in de finale komt", vertelt hij. Marco heeft zijn traditionele geluksonderbroek aangetrokken, een kaarsje brandt in de kerk, en het gebedje is gedaan. De supporters zijn optimistisch over de uitslag en vertrekken met goede moed richting Duitsland.