Advertentie

Het lokale nieuws voortaan op heuvellandvandaag.nlHet Valkenburgse en Meerssense nieuws is voortaan te volgen via nieuwsplatform Heuvelland Vandaag. Via de website van Meer Vandaag en TV Valkenburg zijn alleen nog uitzendingen terug te kijken. Naast de twee omroepen sluit ook 3Heuvelland (Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals) zich aan bij het nieuwsplatform. 

Begin dit jaar
Begin dit jaar begonnen de lokale omroepen TV Valkenburg en Meer Vandaag het nieuwsplatform Heuvelland Vandaag. Al het nieuws uit Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals vindt u vanaf nu op één plek. Zowel TV Valkenburg als Meer Vandaag gaan nauwer samenwerken door het nieuws uit de beide gemeenten op een plek te publiceren. Ook 3Heuvelland sluit zich daarbij aan. 

NLPO
De koepel van de lokale omroep, de NLPO, wil dat omroepen gaan groeien naar streekomroepen. Dat houdt in dat één omroep meerdere gemeenten verzorgt van berichtgeving. "Dat is dan ook de reden geweest dat we met Heuvelland Vandaag zijn gestart", legt hoofdredacteur Nick Claasens uit. "Nu willen we die samenwerking intensiveren door het nieuws te verplaatsen naar één kanaal." 

Berichtgeving
Aan de berichtgeving zelf verandert niks, benadrukt Claasens. "We verplaatsen het alleen naar hetzelfde kanaal." Voortaan kunnen inwoners dus het nieuws van Valkenburg aan de Geul, Meerssen en de andere Heuvellandgemeenten vinden op één site en in één app. Op de website van TV Valkenburg, 3Heuvelland en Meer Vandaag zijn wel nog de radio, tv-uitzendingen en de programmering van die omroepen terug te vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en download de Heuvelland Vandaag app via www.heuvellandvandaag.nl/app