Advertentie

Bron afbeelding: Eroica Valkenburg

Kampioenen Van Moorsel, Bronzini en Van der Breggen komen naar ValkenburgKomende zaterdag wordt voor de zevende keer de Eroica Valkenburg gereden. Een fietstocht waar honderden sportievelingen met oude fietsen en kleding uit vervlogen tijden aan deelnemen.

De editie van dit jaar staat in het teken van de Tour de France Femmes. Valkenburg is immers op 14 augustus startplaats van de vierde etappe van deze wielerronde.

Wereldtoppers
Aan de Eroice nemen ook voormalig winnares van de Tour de Femmes, Leontien van Moorsel, wereldkampioene Giorgia Bronzini en Olympisch kampioene Anna van der Breggen deel. Samen zijn ze goed voor vijf Olympische gouden medailles en acht wereldtitels. “Ja we zijn zeer vereerd”, zegt Richard van Beek van de Eroica organisatie. “We hebben hier te maken met het beste dat Nederland en Italië bij het vrouwenwielrennen heeft voortgebracht. Hoe gaaf is het om hun en misschien nog meer wereldtoppers bij de vrouwen aan de start van Eroica Valkenburg te hebben.”

Verschillende afstanden
Aan de voet van de Geulhemmerberg is de start- en finishplek van de fietstocht. “Dit wordt weer een groot wielerfeest maar dan wel helemaal in Eroica-sfeer”, laat mede-organisator Iwan Linckens weten. De tocht gaat over de Zuid-Limburgse veldwegen en er kan gekozen worden uit drie afstanden: 65, 100 en 150 kilometer.