woensdag 24 juli 2024
Advertentie

Klimaatdemonstranten voeren actie bij kunstbeurs TEFAFActivisten van Extinction Rebellion demonstreren bij de hoofdingang van het MECC in Maastricht. Eerder hebben de activisten een kruispunt geblokkeerd. In de evenementenhal vindt momenteel kunstbeurs TEFAF plaats. Aan het begin van de middag gingen de activisten naar Maastricht Aachen Airport om te demonstreren. 

De activisten waren van plan om de landingsbaan op te gaan, maar hebben dit uiteindelijk niet gedaan. Er waren tientallen agenten op de been om dat te voorkomen. De activisten zijn uiteindelijk uitgeweken naar het kruispunt bij de kunstbeurs. 

Extinction Rebellion wil een verbod op privéjets. Veel kunsthandelaren komen met een privévliegtuig naar de luchthaven om de kunstbeurs te bezoeken. Ook wil de actiegroep dat het vliegveld een klimaatplan gaat maken. 

Demonstratieplek
De demonstranten stonden bij een kruispunt in de buurt van het station Randwyck.Ze hielden het verkeer richting de kunstbeurs tegen. Burgemeester Wim Hillenaar wees de plek aan als demonstratielocatie. Even later moesten de activisten verplaatsen haar de hoofdingang van het MECC. Dat was aangewezen als nieuwe locatie om te demonstreren.  

Demonstratie op het kruispunt in Maastricht: