Advertentie

Laatste voorbereidingen voor Wijnrestaurant op het Land in RaarDe laatste voorbereidingen voor Wijnrestaurant op het Land worden getroffen. Het pop-uprestaurant strijkt de komende maand neer op Wijngoed Raar Saint Remi in Raar. 

Zaterdag worden de eerste gasten verwelkomd in het restaurant.

Wijnen
Mensen kunnen lunchen en dineren bij de wijnranken. Initiatiefnemer en chef Patriek Doelen probeert in het menu vooral streekproducten te gebruiken. Daarnaast worden er wijnen geschonken van Raar Saint Remi. "We hebben er een bubbel in zitten, een rode wijn, witte wijn en we maken zelf port en calvados, dus dat zal aan het eind van het diner ook nog wel een keer verschijnen", vertelt Arno Claessens, eigenaar van het wijngoed. Maar er worden ook andere Limburgse wijnen geschonken.

Succes
Ondanks dat het restaurant nog niet is geopend, is het wel al een succes. "We zitten al voor meer dan 85 procent volgeboekt", aldus Claessens. Per lunch en diner kunnen er 110 mensen ontvangen worden in het restaurant. 

Riool
Maar dat succes kreeg eerder een staartje, want toen de gemeente 28.000 euro beschikbaar wilde stellen voor de aanleg van een riolering voor het restaurant, wilde BRUG-M daar een stokje voor steken. "Het initiatief is prima, maar het is een particulier dus commercieel initiatief. En een commercieel initiatief ga je niet steunen", vertelde raadslid Jacques Arntz destijds. 

Pijnlijk
"Het is wel pijnlijk als je ziet hoe we door sommige mensen worden opgepakt alsof wij hier geld in de schoot geworpen krijgen", reageert Claessens daarop. "We proberen iets moois neer te zetten voor Meerssen en dan moet dat op zo'n manier in de negativiteit komen. Nou, dat doet even pijn ja."

Maar inmiddels is het riool aangelegd en hoeven alleen de laatste voorbereidingen getroffen te worden. Zo moeten de meubels nog erin gezet worden en wordt het restaurant aangekleed. Dan is Wijnrestaurant op het Land klaar om een maand lang elke dag gasten te ontvangen.