Advertentie

Stoppen bij het café voor een drankje: alles kan in de (nieuwe) buurtbusDe buurtbus van Geulle is aan vervanging toe. Daarom werd donderdagmiddag de acht jaar oude bus vervangen door een nieuwe. 

De bus wordt sinds 2017 beheerd door vrijwilligers, nadat Arriva de buslijn van Meerssen - door Geulle – naar het station in Beek wilde afschaffen.

Ervaring
Wanneer je als chauffeur jarenlang uren per week in de bus spendeert, maak je ook veel mee. Dat geldt al helemaal voor buschauffeur Piet Besseling. Zijn belangrijkste doel is niet alleen om mensen van a naar b te brengen, maar ook om ze een ervaring rijker te maken.

Jarig
Zo vertelt Piet lachend het verhaal van zijn verjaardag: "Dan vraag ik aan de passagiers in de bus hun bestellingen en bel ik een café. Als ik dan aan kom rijden krijgen de passagiers wat te drinken."

Maar er zijn ook emotionele momenten, zoals een vrouw die recent haar man verloren is. De buurtbus reed naar de bloemist om een roos te halen: "Ook dat is de buurtbus, zo lang het past in het tijdschema, kan alles", vertelt Besseling trots.