Advertentie

Bron afbeelding: Jacques Michél Bloi | Kapelaan Marthoma krijgt de cheque uit handen van Ruud Lennarts

Verenigingen in Slenaken zwaaien met voetbal kapelaan Marthoma uitVijf verenigingen in Slenaken hebben vrijdagavond op een bijzondere wijze afscheid genomen van kapelaan Marthoma Alexander. Samen keken ze naar de EK-wedstrijd Nederland - Frankrijk. In de rust werd hij toegesproken en kreeg hij een cheque overhandigd.

De kapelaan is sinds september 2021 actief in Slenaken, Epen en Mechelen. Op 30 juni stapt hij op het vliegtuig richting zijn geboorteland India om daar zijn werk voort te zetten. "We vinden het ontzettend jammer dat hij teruggeroepen is naar India", zegt de voorzitter van bewonersnetwerk Ons Slenaken, Ruud Lennarts. "We zullen hem enorm missen. Hij was bij alle verenigingen actief, mengde zich perfect in de gemeenschap en dronk ook graag samen met ons een pilsje. Tijdens een carnavalszitting trad hij zelfs op als de Engelbewaarder. Hij stond letterlijk tussen ons in. Als verenigingen willen we hem daarvoor op een speciale manier bedanken."

Nederland-Frankrijk
Fanfare Berg en Dal, Jonkheid Slenaken, carnavalsvereniging De Durchdrieverkes, Stichting Cultureel Slenaken en Bewonersnetwerk ONS Slenaken hebben daarom kapelaan Marthoma uitgenodigd om vrijdag samen de wedstrijd Nederland-Frankrijk op een groot scherm te kijken. "De kapelaan is voetballiefhebber", vertelt Lennarts. "Hij traint zelfs mee met de keepers van de voetbalclub in Mechelen. In de rust hebben we hem toegesproken en een cheque overhandigd die hij zelf aan een goed doel mag besteden. Op die manier willen we onze dankbaarheid tonen voor de belangstelling die de kapelaan altijd heeft getoond in onze verenigingen."

Eva Nova
Kapelaan Marthoma die perplex stond dat de verenigingen een afscheidsfeest voor hem hadden georganiseerd, liet weten dat hij als goede doel heeft gekozen voor de Stichting Eva Nova in Venray. Die zetten zich onder meer in voor sportgelegenheid voor meisjes in voornamelijk het zuidelijke deel van India. En tot de sportgelegenheid behoort ook voetballen voor meisjes.