Advertentie

Vijlen maakt zich op voor Alpen voetbalHet Nederlandse bergdorpjesvoetbalteam uit Vijlen is donderdag met de bus vertrokken naar het Italiaanse bergdorpje Macugnaga. Daar vindt dit jaar het EK Alpenvoetbal plaats op een hoogte van 1327 meter.

Van het voetbalteam, ook wel Alpen Oranje genoemd, is RKVV Vijlen sinds 2012 de hofleverancier.

Het Alpen Oranje-team zit in de poule met Engeland, Duitsland en Oostenrijk. Op het vorige kampioenschap in 2022 behaalde het Alpen Oranje-team de 4e plek.

Vijlen
Sinds 2008 is het EK Alpenvoetbal officieel, en kunnen 14 landen, waaronder Nederland, zich kwalificeren. Vijlen is de afvaardiging voor Nederland. Sindsdien is er pas één editie geweest waarin het Alpen Oranje-team zich niet heeft gekwalificeerd. Want als het grote Oranje zich niet kwalificeert, zoals tijdens het EK in Frankrijk in 2016, mag Alpen Oranje ook niet spelen.

Organiseren
Het organiseren van de reis heeft dan ook nog wel wat voeten in de aarde: "Daar zijn we zeker anderhalf jaar mee bezig geweest. We hebben een groot sponsordiner gehad en dat heeft eigenlijk alles bekostigd. Maar ja, eigenlijk ben je al meteen bezig met het volgende toernooi zodra het ene toernooi gedaan is. We hebben voor een toernooi zo'n 45.000 euro nodig", zo laat organisator Ingo Bulles weten.

Professioneler
Hoewel het Alpenvoetbal steeds professioneler wordt, blijven de jongens uit Vijlen er nuchter onder en heeft aanvoerder Mike Schösser er zin in: "Het is absoluut de kers op de taart. Het wordt maar één keer in de vier jaar gehouden. Het is echt een toernooi op zich. Het is heel uniek wat we daar gaan meemaken."

Vrijdagavond speelt het Alpen Oranje-team tegen Engeland. Vrijdag om 13.00 uur spelen ze tegen Duitsland en zaterdag om 11.00 tegen Oostenrijk.