Advertentie

Wethouder is klaar met rotzooi en vandalisme bij bushok GulpenHet stinkt, het is vies, er staan schunnige teksten op de muur: veel mensen ervaren overlast op het busstation in Gulpen. "Als je in dat hok komt, is het gewoon een varkensstal, ze zouden zich moeten schamen", vertelt een man.

Verantwoordelijk wethouder Jos Last (Balans) is gefrustreerd: "Je kan het wel opruimen, maar een paar dagen later ligt het er weer."

Meldingen
Donderdagochtend lijkt het rustig op het station, maar er komen wel degelijk een hoop meldingen bij de gemeente Gulpen-Wittem binnen. Vooral van ouderen. "Wij zijn gewoon altijd te laat, als wij langskomen zijn ze allang vertrokken", aldus wethouder Last.

Volgens een woordvoerder van Arriva zijn er twee meldingen geweest. Het zou daarin gaan om overlastgevende jongeren. Wanneer nodig zet de vervoerder extra OV-boa's in.

Artikel gaat verder onder de foto.


Oplossingen
Toch is een oplossing voor het probleem nog niet zo eenvoudig. Volgens de wethouder maken de boa's al extra rondes en is het busstation al een vast onderdeel van de route. Ook maken ze het station iedere week schoon. Ook wordt de binnenkant van het station zo'n twee keer per jaar geverfd: "Gemeenschapsgeld"

Een andere oplossingen zou zijn om camerabewaking op het busstation te installeren. Die hangt er ook, alleen zegt Arriva dat die niet van hen is. De gemeente zegt dat er geen camera mag hangen omdat Arriva dat niet wil.

Wie de camerabeelden kan bekijken is op dit moment onbekend.