Advertentie

CDA-kandidaat: 'PVV is one-issuepartij'CDA-kandidaat Marly Heusschen uit Geulle vindt de PVV een one-issuepartij voor migratie. Toch sluit haar partij een samenwerking niet uit. 

Tot 2020 was Heusschen wethouder in Meerssen. Daarna was ze even weg uit de politiek. "Maar het vuur blijft aangewakkerd. Dus ik dacht: ik ga er weer voor", vertelt ze. Dus staat ze weer op de lijst van het CDA. In de kieskring Zuid-Limburg staat ze op plek vier. 

Polarisatie
In de peilingen staat de PVV op plek één in Limburg. "Dat vind ik natuurlijk niet goed. Gewoon niet goed", zegt Heusschen. "Het vertegenwoordigt blijkbaar een gevoel van onvrede. Alhoewel ze denk ik gaan voor one-issuepolitiek." Dat issue is migratie. "Daar zijn ze heel duidelijk in: vooral geen mensen toelaten. Maar het punt is dat ze zorgen voor polarisatie." Toch sluit het CDA de PVV niet uit voor een samenwerking. "We willen van tevoren niemand uitsluiten. Dat is ook typisch het CDA." 

De BoerBurgerBeweging (BBB) is ook flink aan het groeien. De partij krijgt vooral steun van kiezers van het CDA. "Traditioneel gezien is dat de achterban van het CDA. En dat is nog steeds een deel van de achterban van het CDA, daar ben ik van overtuigd", stelt Heusschen. Toch denkt de CDA'er dat haar partij blijft bestaan. "Voor een deel gaan die weg, misschien is dat tijdelijk. Maar ik ben ervan overtuigd dat het CDA op de lange termijn blijft bestaan."