Advertentie

Drei kier um d’r put in Margraten: 'Overweldigend'De jaarlijkse traditie 'drei kier um d'r put' in Margraten werd gisteren gevierd. Het weer zat dit jaar niet bepaald mee, maar dat mocht de pret voor de Margratenaren niet drukken.

"Het is traditioneel de mooiste dag in Margraten", vertelt Jorn Lemmerlijn, voorzitter van de Schutterij in Margraten. "Helaas regent het, maar als je ziet welke mensen hier zijn, mogen we alleen maar trots zijn wat we hier op kermismaandag doen."

'Emotioneel moment'
Voor meerdere mensen binnen de schutterij is het een bijzondere dag. Zo werd er tijdens de mis een nieuwe generaal geïnaugureerd: Hub Loop. "Je hebt een voorbeeldfunctie binnen de vereniging. Ik ben lang voorzitter geweest, heb veel voor de schutterij gedaan en nu ben ik uitverkorene om dit te worden. Geweldig, een heel emotioneel moment", aldus Loop. En ook het kersverse Koningspaar loopt er stralend bij: "Dit is het hoogtepunt van het jaar", vertelt Schutterskoning Herman Zwakenberg. 

'Overweldigend'
De burgemeester van Margraten, Alain Krijnen, kon vorig jaar niet aanwezig zijn bij de traditie. Het was voor hem dit jaar de eerste keer dat hij drei kier um d'r put met eigen ogen zag. "Overweldigend, echt heel mooi", vertelt Krijnen. "Het brengt het hele dorp op de been. Dit is echt het hoogtepunt van het jaar; regen of geen regen."