Advertentie

Man (68) uit Eijsden-Margraten verdacht van kindermisbruik in FilipijnenEen 68-jarige man uit Eijsden-Margraten wordt door justitie verdacht van kindermisbruik in de Filipijnen. Dat meldt persbureau ANP. De man blijft voorlopig vastzitten in voorarrest. 

Het zou gaan om twee, mogelijk vier kinderen op de Filipijnen waarmee ontucht gepleegd zou zijn. Dat zou hij sinds 2018 hebben gedaan. Ook zou hij kinderporno hebben vervaardigd.

Vluchtgevaar
Dat bleek tijdens een niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Roermond. De rechtbank verlengde daar het voorarrest van de man met drie maanden. Dit omdat er vluchtgevaar is en omdat er een risico is op herhaling.

Ontucht
Voor het Openbaar Ministerie (OM) staat vast dat de man uit Eijsden-Margraten ontucht pleegde met twee meisjes. Daarnaast zijn nog twee meisjes mogelijk misbruikt, maar zij moeten nog gehoord worden. De kinderen zijn allemaal onder de 16 jaar oud.

De advocaat van de verdachte was al eerder verhoord voor misbruik. Dat gebeurde in 2019. Toen is hij niet aangehouden.

De man uit Eijsden-Margraten kwam in beeld door een zogenaamde NCMEC-melding. Dat bestaat uit een wereldwijd netwerk om kindermisbruik tegen te gaan.