dinsdag 25 juni 2024
Advertentie

Coalitie Gulpen-Wittem schaart zich achter college, nog vragen bij oppositieHet CDA in Gulpen-Wittem blijft vragen houden na de reactie van het college van burgemeester en wethouders over de vermeende nieuwe stukken rondom zwembad Mosaqua. De coalitiepartijen Balans en Fractie Franssen lijken een streep te willen zetten onder de discussie. 

Zondag kwam het college met een reactie op de beschuldigingen van het CDA. De oppositiepartij beweert dat het college tijdens het onderzoek naar de toekomst van het bad, al een opdracht gaf om een tekening te laten maken voor woningbouw op het terrein. 

Geen uitgewerkte bouwplannen
Het college ontkend dat stellig en zegt dat ze "verbaasd" en "verbijsterd" zijn over de berichten. De plannen zijn volgens het college gemaakt door een architectenbureau, in opdracht van de onderzoekers - die onderzoek deden naar de toekomst van het bad. De bouwtekening moest een beeld geven van de mogelijkheden als er gesloopt zou worden. Van uitgewerkte bouwplannen was helemaal geen sprake, zegt het college. 

Eenzijdige verhalen
De coalitiepartijen hebben een reactie geplaatst op sociale media: "Het CDA besloot afgelopen dagen wat onrust te creëren in Gulpen-Wittem, zonder de afgesproken regels en afspraken toe te passen. Laat je niet verleiden door eenzijdige verhalen, maar spreek ons aan en blijf dicht bij elkaar", schrijft fractievoorzitter van Balans, Ruud van Breemen. 

Fractie Franssen, de grootste partij, beschuldigt het CDA van het verspreiden van "nepnieuws". "Wij blijven onze verantwoording nemen in het bestuur van Gulpen-Wittem, nu en in de toekomst", schrijven de raadsleden van Fractie Franssen.  

Glashard ontkend
Bij het CDA zijn er na de reactie van het college nog steeds veel vragen. "We hebben drie keer gevraagd of er tekeningen zijn en dan wordt dat glashard ontkend", zegt raadslid Joris Kirkels. "Ze zeggen dat ze voor transparantie en feiten staan. Waarom hebben ze er iedere keer omheen gedraaid als we er om vroegen?"

Een woordvoerder van de gemeente wil nu nog niet ingaan op de vraag waarom het college niks over de stukken heeft gezegd tegen de CDA-fractie. Maandagavond is een regulier fractievoorzittersoverleg gepland, dan gaat het zeer waarschijnlijk ook over deze kwestie.