Advertentie

Peiling: BBB rukt op in het HeuvellandDe BoerBurgerBeweging (BBB) is in het Heuvelland aan het stijgen, zo blijkt uit een nieuwe peiling van Peil.nl. In Eijsden-Margraten en Gulpen-Wittem staat de partij in de prognose aan kop. In Vaals en Valkenburg blijft de PVV op één. In Meerssen is de VVD de grootste in de peiling. 

Als de PvdA en GroenLinks als één partij wordt gerekend wordt in het hele Heuvelland die partij het grootste. In de Eerste Kamer gaan die partijen één fractie vormen. 

Liberalen
Vorige week werd in de peiling de PVV nog overal in het Heuvelland, behalve Eijsden-Margraten, de grootste. Nu is er flink geschoven. Opmerkelijk is dat de VVD in Meerssen de grootste is in de peiling. Het is namelijk de enige gemeente in heel Zuid-Limburg waar de liberalen aan kop gaan. 

Twee nummers twee
Als we kijken naar de Provinciale Staten dan is er ten opzichte van vorige week niks veranderd. PVV blijft in de peilingen 9 zetels houden en is daarmee de grootste. De BBB en de VVD krijgen in de peilingen allebei 6 zetels. Het CDA levert flink in en gaat van 9 naar 5 zetels. 

De PvdA krijgt er 1 zetel bij en gaat naar 4 zetels. GroenLinks levert juist weer 1 in en krijgt in de peilingen 3 zetels. Ook D66 en de SP krijgen 3 zetels. De PvdD en nieuwkomer JA21 krijgen allebei 2 zetels. FvD moet flink inleveren en gaat van 7 naar 2 zetels. 50Plus verdwijnt uit het Limburgs Parlement, volgens deze prognose. Lokaal Limburg houdt 2 zetels.