maandag 17 juni 2024
Advertentie

Petitie om coördinator De Ketel te houden: 'Het is mijn tweede thuis'Er is een petitie gestart om de coördinator van ontmoetingspunt De Ketel, Nicole Ramakers, te behouden. De petitie is ruim 200 keer ondertekend.

De gemeente gaat de subsidie stopzetten voor de coördinator van De Ketel. Dat gaat per 1 september gebeuren. Daardoor moeten de vrijwilligers het ontmoetingspunt draaiend houden. "Dit nieuws sloeg in als een bom bij vrijwilligers, gasten, stagiaires en instanties verbonden aan de Ketel", zo staat bij de petitie. Door middel van de petitie hopen de initiatiefnemers dat Ramakers kan blijven. 

Boos
De vrijwilligers vinden het verdrietig dat Nicole weg moet en dat de toekomst van De Ketel nu in gevaar komt. "De Ketel is mijn tweede thuis", verklaart vrijwilliger Carla Schoeber. Ook Ron van Weersch is vrijwilliger en heeft een brief geschreven naar de gemeente. Daarin schrijft hij onder andere: "Ik ben heel erg boos op jullie dat jullie Nicole van mij afpakken. Dit doet mij en andere mensen heel veel pijn." 

'Over een half jaar dicht'
Ramakers zelf laat in een reactie weten dat ze het heel jammer vindt dat haar baan wegvalt, maar ook voor het ontmoetingspunt zelf. We helpen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, stagiaires en mensen met een beperking. Voor die hulp is er altijd een professional geweest en dat gaat allemaal wegvallen. Iedereen roept: over een half jaar is De Ketel dicht.

Ramakers is ook actief als raadslid voor coalitiepartij Lokaal DNA. Verantwoordelijk wethouder en partijgenoot Inge Smeets heeft uiteindelijk het besluit genomen om de subsidie stop te zetten. "Daar vind ik nogal wat van. Maar ik blijf actief als raadslid en zal altijd iets voor de mensen proberen te doen", licht ze toe.