Advertentie

Gemeente Gulpen-Wittem wil samen met Natuurkracht wateroverlast aanpakkenGemeente Gulpen-Wittem en Natuurkracht gaan gezamenlijk de strijd aan tegen wateroverlast in de regio. Door de krachten te bundelen willen beide organisaties natuurlijke oplossingen in zetten om zo de impact van extreme regenbuien te verminderen en de leefbaarheid in de gemeente verbeteren.

In hun samenwerking gaat de natuur een centrale rol spelen.

Door de hevige regenval in de zomer van 2021 kreeg de gemeente te maken met beken die buiten hun oevers traden met alle gevolgen van dien. Maar ook langdurige periodes van regen of juist droogte zorgen voor overlast.

Steeds groter probleem
Burgemeester Nicole Ramaekers-Rutjens is verheugd over de samenwerking: "Wateroverlast is een steeds groter probleem in onze gemeente en vraagt om veel maatregelen. Door de samenwerking met Natuurkracht kunnen we gebruik maken van hun kennis en ervaring op het gebied van natuurlijke waterbeheersing. Samen zetten we in op groene en duurzame oplossingen die niet alleen effectief zijn, maar ook de biodiversiteit en de leefomgeving versterken."

Meer bereiken
Ook Natuurkracht is positief over de samenwerking. Marjon Heutmekers, coördinator Natuurkracht, geeft aan: "Door als partner van de gemeente Gulpen-Wittem gezamenlijk op te trekken, kunnen we meer bereiken en een grotere impact hebben op het tegengaan van wateroverlast. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking en zijn vastberaden om de natuur in te zetten in de strijd tegen wateroverlast".

Natuurkracht is een nieuw fonds en biedt onder andere ondersteuning om de natuur in te zetten tegen klimaatverandering en wateroverlast in met name het Geul- en Gulpdal.