dinsdag 25 juni 2024
Advertentie

Bron afbeelding: Linkedin Ton Dijkmans

Ton Dijkmans geïnstalleerd als plaatsvervangend griffier in VaalsTon Dijkmans is geïnstalleerd als plaatsvervangend griffier in de gemeente Vaals. Dat gebeurde tijdens de raadsvergadering maandagavond.

Dijkmans heeft tegenover burgemeester Harry Leunessen van Vaals de belofte afgelegd. Peter Hovens wordt met de benoeming van Dijkmans formeel raadsgriffier. Hovens is nu nog waarnemend.

Werk
Dijkmans heeft een lange staat van dienst bij gemeenten. Zo werkte hij eerder als plaatsvervangend griffier bij de gemeente Veldhoven. Ook was hij assistent-griffier in de gemeente Helmond en Cranendonck. Bij die laatste gemeente was hij ook raadslid.

Discussie
In Vaals is al langer discussie rondom de griffier. De vorige, Roger Friesen, stapte begin dit jaar op omdat hij vond dat er "veel mis was met de manier waarop de raad naar de griffie kijkt", zo schreef de Limburger destijds. Hij stapte na drie weken op.

Een griffier is de adviseur van een gemeenteraad. Hij is dan ook niet onderdeel van de ambtenaren, maar is in dienst van de raad.