zaterdag 22 juni 2024
Advertentie

Bron afbeelding: Orange Media

Brandweer vindt afgedreven auto vanuit overstroomd gebied BelgiëIn Eijsden, aan de grens met België, heeft de brandweer een auto gevonden die vanuit België afgedreven. Of er nog mensen in de auto zitten is niet duidelijk. Er is ook een traumahelikopter opgeroepen. 

De Voerstreek is flink getroffen door overstromingen. Vermoedelijk is de auto vanuit daar afgedreven richting de Maas. De brandweer heeft na een zoektocht met duikers en drone de auto gevonden. De volgende klus is om de auto aan de kant te krijgen. 

Na een zoektocht, met onder meer een drone, heeft de brandweer de auto gevonden: 

Evacuaties
In Voeren worden bewoners geëvacueerd vanwege de overstroming van verschillende beken en rivieren. Bewoners van vijf straten in Moelingen kunnen niet meer geëvacueerd worden en moeten naar de 1ste verdieping van de woning. 

"Voor je eigen veiligheid, verlaat onmiddellijk je woning indien dit nog veilig kan", schrijft de gemeente Voeren. De bewoners die niet meer bij familie en vrienden terecht kunnen worden in het Cultureel Centrum in Eijsden opgevangen. "Evacuatie is enkel mogelijk via Withuisstraat-Withuis."